Infolinka (všedné dni 8.30–16.30)
0233 41 88 38

Zmeniť krajinu

Infolinka (všedné dni 8.30–16.30)
0233 41 88 38

Recenzie a testy odvlhčovačov vzduchu

Uvažujete o kúpe odvlhčovača vzduchu a nemôžete sa rozhodnúť, aký konkrétny model vybrať? Pripravili sme pre vás ucelený prehľad zahrňujúci porovnávacie testy, recenzie a ďalšie užitočné odkazy, ktoré vám pomôžu s výberom najlepšieho odvlhčovača pre vaše potreby.
Recenzie a testy odvlhčovačov vzduchu

Odvlhčovače vzduchu dTest zatiaľ netestoval

Pred výberom produktu sú veľmi nápomocné porovnávacie testy. Bohužiaľ doteraz žiadna nezávislá organizácia na Slovensku ani český časopis dTest, ktorý má webové stránky dostupné aj v slovenčine, skutočný laboratórny test odvlhčovačov vzduchu nevykonali.

Časopis dTest len občas na svojich stránkách publikuje výsledky testov prevzaté od zahraničných vydavateľov, s ktorými spolupracuje. Tieto testy zahŕňajú modely odvlhčovačov dostupné na konkrétnom zahraničnom trhu, no opis rozdielov medzi prístrojmi a rady na výber môžu byť dobre využiteľné aj pre čitateľov zo Slovenska.

Len porovnanie a citácia recenzií

Na internete môžete naraziť na množstvo stránok, ktoré sa vo vás budú snažiť vyvolať dojem, že ide o výsledky testu. Bohužiaľ, autori týchto stránok v skutočnosti žiadne testovanie odvlhčovačov nerobili a tieto produkty ani nikdy osobne nevideli. Ide o jednoduché porovnania produktov podľa parametrov, doplnené o informácie opísané z rôznych iných webových stránok, napríklad Heureky alebo špecializovaných predajcov. 

Obsah takýchto stránok teda berte s rezervou, pretože vznikol takzvane od zeleného stola. Môže byť užitočný pri výbere, no do nezávislého testu má veľmi ďaleko. 

Overené produkty

Na trhu sa vyskytuje veľké množstvo odvlhčovačov vzduchu, ktoré sa líšia nielen parametrami, ale aj kvalitou spracovania a funkčnou výbavou. Pred zaradením do nášho sortimentu podrobujeme vybrané modely dôkladnému skúmaniu, aby sme mali istotu, že skutočne budú plniť svoju funkciu a budú vám bez problémov slúžiť dlhé roky. 

Okrem účinnosti odvlhčovania sa zameriavame aj na hlučnosť a energetickú náročnosť spotrebiča. Informácie z týchto testov využívame v produktových recenziách (odkazy nižšie) a tiež v popisoch produktov.

Meaco Dry Arete 20L

Odvlhčovač s čističkou vzduchu Meaco Dry Arete One 20L je vďaka skvelému pomeru ceny a výkonu medzi zákazníkmi veľmi obľúbený.

Ktorý odvlhčovač je najlepší?

Medzi jednotlivými odvlhčovačmi vzduchu sú rozdiely najmä v parametroch a funkciách. Každý prístroj má svoje plusy a mínusy a jeho výber by ste mali podriadiť tomu, čo od neho očakávate a v akých podmienkach ho chcete používať.

Aby prístroj dobre fungoval, je dôležité zvoliť vhodnú technológiu odvlhčovania (kondenzačné, adsorpčné) a zodpovedajúci výkon s ohľadom na veľkosť priestoru, priemernú teplotu vzduchu a aktuálnu vzdušnú vlhkosť. Pri porovnávaní sa tiež zamerajte na spotrebu a hlučnosť prístroja.

Pri týchto parametroch bývajú veľké rozdiely a nie vždy sa vyplatí šetriť na lacnejšom odvlhčovači, pretože vyššie prevádzkové náklady môžu kúpnu cenu čoskoro prevýšiť. Porovnávajte teda nielen cenovky, ale aj hodnoty príkonu.

Niektoré modely odvlhčovačov sú vybavené funkciou čistenia vzduchu pomocou filtra alebo ionizátora. Pomôžu tak riešiť problémy s plesňami alebo zatuchnutým vzduchom v interiéri.

Podrobné porovnanie dôležitých parametrov kľúčových pre výber odvlhčovača vzduchu nájdete v článku Porovnánie odvlhčovačov vzduchu.

Potrebujete poradiť s výberom odvlhčovača vzduchu? Vaše otázky radi zodpovedia produktoví špecialisti na našej zákazníckej linke 233 41 88 38.

Dôležitú rolu hrá aj značka prístroja

Za mnohými značkami odvlhčovačov stoja firmy, ktoré sa dlhodobo špecializujú na úpravu vzduchu. Ich odborné znalosti sú tak určitou zárukou kvality. Ide napríklad o značky Meaco, Woods alebo Trotec. 

Renomované značky spotrebnej elektroniky, ako je napríklad Rohnson, síce tak úzko špecializované nie sú, ale keby na trh uviedli napríklad práve nekvalitné odvlhčovače, mohlo by to poškodiť povesť ich značky aj v ostatných kategóriách, čo tieto firmy nerady riskujú.

Pozitívnym signálom o tom, že si značka za kvalitou svojich produktov stojí, môže byť záruka predĺžená nad lehotu danú zákonom. 

Recenzie odvlhčovačov vzduchu

Pri najpredávanejších alebo najzaujímavejších modeloch odvlhčovačov vzduchu sme pre vás pripravili recenzie vo forme krátkych videí.

Meaco Dry Arete One 20L a 25L

Podrobné informácie o odvlhčovači Meaco Dry Arete One 20L

Aký odvlhčovač vzduchu vybrať?

Výber správneho odvlhčovača nie je jednoduchý. Ak si stále nie ste istí, prečítajte si nášho sprievodcu nákupom, ktorý obsahuje odpovede na najčastejšie otázky týkajúce sa výberu a používania odvlhčovača.

Nákupný radca – ako správne vybrať odvlhčovač vzduchu, aké sú najdôležitejšie kritériá pre výber

Kategórie odvlhčovačov vzduchu

Kondenzačné odvlhčovače vzduchu
Adsorpčné odvlhčovače vzduchu
Odvlhčovače vzduchu s čističkou

Súvisiace články

Porovnanie odvlhčovačov vzduchu
Súťaž o odvlhčovač s čističkou vzduchu Meaco Dry Arete One 12L

Produkty, ktoré pomáhajú

Kompletná ponúka:
Odvlhčovače vzduchu

Overené našimi zákazníkmi

Kliknutím na pečeť zobrazíte všechny recenze našeho e-shopu přímo na Heurece

Heureka recenze
  • rýchle doručenie
Overený zákazník pred 10 dňami
„čistička prišla len včera, ešte som ju neodskúšal...“
Overený zákazník pred mesiacom
  • 5 ročná zaruka
Overený zákazník pred mesiacom