Postup prípravy
Amarant varíme v hrnci asi 15 min. spolu s očistenými šípkami. (dávala som deci amarantu). Pridáme maslo (alebo kokosové ghee) na zjemnenie. Amarant varením vytvorí akúsi želé hmotu, teda si dobu varenia a hustotu nastavte tak, ako vám chutí. Amarant je aj po uvarení chrumkavý a zábavný, bude sa páčiť aj deťom, lebo mužom sa zaľúbil.Na panvici prehrejem v troche zohriatej vody jablko s medom a banánom. Pridáme do kaše, prevaríme, pridáme kardamon – asi 1 malú ČL, vlákninu asi 1 ČL a karobový prášok – asi 1 PL. Vypneme. Môžeme dozdobiť marockým listovým sladidlom, stéviou, figou alebo opraženými lieskovými orieškami. Alebo hocičím, čo vám chutí a má zásadité hodnoty pH.
Ak vám z raňajok zostane kaša alebo sa vám ju podarí spraviť príliš hustú, môžete ju dať zapiecť ako koláč a poliať horkou čokoládou a posekanými orechmi.
Henrieta Peškovičová